Sisteme Irigatii – solutia pentru un gazon mereu verde!

Fie ca este vorba de culturi pe suprafete mici sau mari, gradini de flori sau de legume  sau  de intretinerea gazonului, sistemul de irigatii este cea mai buna metoda de a mentine  umiditatea solului si de a oferi plantelor cantitatea necesara de apa in fiecare zi.  De fapt, un sistem de irigatie bine conceput si instalat corect, va poate ajuta sa economisiti pana la 50% din consumul de apa obisnuit. De aceea, este necesar ca pentru proiectarea si instalarea sistemului dvs. de irigatie sa apelati la serviciile unei firme specializate.

Echipa noastra de specialisti proiecteaza, executa si instaleaza sisteme de irigatii deosebit de performante la preturi avantajoase, adaptate la cerintele fiecarui client. Putem asigura automatizarea sistemului dumneavoastra de irigatie, ceea ce va ofera mai mult timp liber si mai putine griji legate de intretinerea gradinii si a gazonului. Utilizand echipamente si accesorii profesionale, sistemul de irigatii va rezista o perioada indelungata, fara sa existe probleme in exploatare. In cazul in care aveti nevoie de ajutor pentru intretinere si mici reparatii, tot noi va putem ajuta cu servicii calitative si prompte.

Despre eficienta unor sisteme de irigatii automatizate

In ce consta eficienta sistemelor de irigatii? Secretul unui sistem de irigatie care sa functioneze in mod independent in cele mai bune conditii consta in proiectarea acestuia. Atunci cand se respecta standardele si instructiunile impuse de catre producator, eficienta instalatiei nu este deloc afectata. Un alt factor esential este calitatea si tipul componentelor folosite.

Pentru a beneficia de un sistem longeviv si rezistent, trebuie sa investiti in piese de calitate. Nu uitati nici de importanta pieselor auxiliare. Acestea  fac legatura dintre tevi si restul componentelor sistemului de irigatie si trebuie alese cu grija, rezistenta lor fiind principalul factor ce influenteaza durabilitatea sistemului.

sisteme de irigatii pret

Sisteme de irigatii – componente si tipuri generale

In principal, exista doua tipuri de sisteme de irigatii:

 • Prin picurare
 • Prin aspersoare

Sistemul de irigatie prin picrare vizeaza radacinile plantelor si asigura apa necesara acestora intr-un ritm foarte lent. Spre deosebire de sistemele cu aspersoare, cel prin picurare are un consum redus de apa si impiedica dezvoltarea si aparitia buruienilor, precum si evaporarea apei.

Sistemul de irigatie prin aspersiune actioneaza asemeni precipitatiilor. Prin intermediul unor tevi ingropate, apa este distribuita uniform prin pompare. Aspersoarele au avantajul ca pot acoperi suprafete mai mici sau mai mari, fiind disponibile intr-o gama larga de modele.

sisteme irigatii pret

Din ce sunt alcatuite sistemele de irigatii? Aceste sisteme au la baza componente precum tevi, aspersoare telescopice, electrovalve, conexiuni electrice si alte accesorii care sa contribuie la proiectarea unui sistem de irigtii complet si performant. Mai exact lista completa a unui sistem automat de irigatii consta in:

 • Programator/controler ( dispozitivul care memoreaza programul de udare; acesta controleaza electrovalvele; functioneaza la o tensiune de 220 V sau 9 V in functie de sistem)
 • Tevi si fitinguri (tevi de diferite lungimi si alte componente care fac legatura dintre acestea)
 • Senzor de ploaie/umiditate (atunci cand vremea este ploioasa si nivelul de precipitatii este suficient, senzorul transmite un semnal catre programator, astfel ca sistemul de irigatie nu mai porneste; programul de stropit va fi reluat abia dupa ce senzorul de ploaie se usuca)
 • Cabluri electrice (sunt necesare pentru realizarea unei legaturi dintre programator si electrovalve)
 • Electrovalve (acestea se inchid si se deschid in functie de semnalul primit de la programator pentru a uda suprafata verde)
 • Aspersoare si duze (acestea sunt componentele care asigura udarea propriu-zisa; pot fi de doua tipuri:rotative sau nerotative de tip spray; cu cele de tip spra se pot uda suprafetele de mici dimensiuni, cele rotative fiind destinate suprefateleor mai intinse; aspersoarele se ridica deasupra solului doar in timpul functionarii, dupa care se retrag in pamant in mod automat)
 • Alte accesorii (supape de retinere, coturi mici, supape de scurgere, conectori electrici impermeabili, benzi de teflon si multe altele)

 

Sisteme aspersoare de irigat

sg_irigatii

Sistemele de irigatii reprezinta conectarea mai multor piese special concepute pentru  a uda in mod eficient gazonul, gradina, culturile agricole sau orice alta suprafata verde. Cu ajutorul acestor sisteme, cantitatea de apa este mult mai usor de controlat,  iar apa este raspandita uniform, lucru ce favorizeaza dezvoltarea armonioasa a plantelor. Aspersoarele sunt componente ale sistemelor de irigatii, acestea fiind cele care asigura udarea propriu-zisa. Tipul de aspersoare se alege in functie de suprafata gradinii, aria de acoperire si presiunea apei.

Noi va punem la dispozitie sisteme aspersoare de irigat de calitate superioara, destinate atat suprafetelor de pana la 100 mp, cat si celor de peste 100 mp. Tipul de aspersor se alege in functie de intinderea suprafetei. Asadar, pentru gradinile mai mici recomandam aspersoarele de suprafata, iar pentru suprafetele mai mari, aspersoarele ingropate sunt cea mai buna solutie.

Sisteme aspersoare de irigat – caracteristici generale

Exista doua tipuri de aspersoare: cele de tip spary si cele rotative. Aspersoarele de tip spray sunt ideale pentru suprafetele de mici dimensiuni, in timp ce aspersoarele rotative au capacitatea de a uda suprafete mai mari. Cele de tip spray au o raza de actiune destul de mica (aproximativ 5 metri) si au o rata de precipitatii mare. Pentru ca un aspersor nu poate functiona fara duze, gama de aspersoare pe care o comercializam include aceste piese.

Duzele sunt confectionate din plastic rezistent la coroziune si sunt clasificate in functie de lungimea razei de actiune. Exista duze fixe si duze reglabile disponibile intr-o gama variata de modele, compatibile cu toate tipurile de aspersoare. Duzele reglabile se instaleaza de obicei in margini, colturi sau in centrul zonei care necesita udare. Asadar, la noi gasiti sisteme aspersoare de irigat complete, prevazute cu toate piesele necesare.

Comanda sisteme aspersoare de irigat performante!

Pentru a beneficia de toate avantajele pe care le ofera aceste sisteme aspersoare de irigat, recomandam sa cereti ajutorul unui specialist. Amplasarea acestora este foarte importanta, intrucat razele trebuie sa se suprapuna pentru ca stropirea sa fie uniforma. De asemenea, tineti cont de presiunea optima recomandata de producatorul de aspersoare. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!


Picture20

Cu ce uzi gradina? Furtun sau sisteme de irigatii automate?

Exista inca multe persoane care folosesc clasicul furtun pentru a-si uda gradina sau gazonul. Insa, in comparatie cu sistemul de irigatie, furtunul are mai multe dezavantaje:

 • Necesita timp
 • Nu asigura pulverizarea apei uniform
 • Plantele raman fara apa in cazul in care sunteti plecati de acasa
 • Consum mare de apa

Asadar, in ciuda eforturilor dumneavoastra de a uda zilnic gradina, furtunul nu pare a fi cea mai buna solutie. Spre deosebire de acesta, un sistem de irigatie reuseste sa dozeze cantitatea necesara de apa cu precizie si sa o raspandeasca uniform. De asemenea, programul stabilit de catre dumneavoastra cu ajutorul controler-ului va fi intotdeauna respectat, astfel ca plantele vor beneficia de un flux de apa continuu chiar si atunci cand nu sunteti acasa pentru o perioada mai lunga de timp. In plus, aceste sisteme de irigatii moderne asigura un flux de apa proportional cu dimensiunile suprafetei care necesita irigare. Mai mult, aceste sisteme controleaza consumul de apa si va ajuta sa faceti economii considerabile, cantitatea de apa folosita pentru irigare fiind optima.

Atunci cand seceta si arsita afecteaza culturile si spatiile verzi, un sistem de irigatie performant este solutia optima. De exemplu, in cazul terenurilor agricole, irigatiile sunt cele care contribuie la obtinerea unei recolte cat mai bogate. Fara acestea, pierderile financiare ar fi enorme, iar agricultorii nu ar mai face fata conditiilor grele din agricultura. Asadar, indiferent ca ne referim la culturi agricole, sere, gradini, gazon sau orice alt spatiu verde, apa reprezinta un element esential pentru dezvoltarea plantelor.

Noi va punem la dispozitie cele mai bune servicii de proiectare si implementare sisteme de irigatii automate, rezultatele obtinute fiind deosebit de satisfacatoare. Impeuna cu dumneavoastra gasim solutia potrivita pentru orice tip de gradina sau spatiu verde ce are nevoie de irigare. Astfel, investiti pe termen lung, grija dumneavoastra in legatura cu procesul de udare al gradinii fiind doar o amintire. Pentru detalii si oferte, nu ezitati sa ne contactati!